Recerca
 
Recerca
Sondeig d'Opinió Catalunya. Base de dades integrada 1991-2023

Des de 1989 i de forma ininterrompuda l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) du a terme un sondeig anual sobre la cultura política dels i les catalanes. Es tracta de la sèrie de sondejos més llarga existent a on és reflectida l’opinió de les persones empadronades a Catalunya de 18 anys i més sobre diversos temes i conceptes, així com les seves actituds i comportaments polítics.

A fi de facilitar l’explotació estadística del Sondeig, l’ICPS ofereix al públic interessat la base de dades integrada amb els sondejos de 1991 a 2023 (les dades dels sondejos de 1989 i 1990 no es troben informatitzades), a més de la documentació amb informació útil per fer aquesta explotació.


La documentació inclou:

  • Les fitxes tècniques de cada sondeig.
  • Una graella amb l’especificació de les diferents variables (nom i etiqueta) i la indicació de l’any del sondeig en què apareixen. En la graella les variables han estat agrupades en funció dels temes que cobreix el sondeig.
  • Una secció on s’especifiquen els valors/categories que contenen les variables, a efectes de conèixer com han estat codificades.
  • Els qüestionaris corresponents en català.

 D’altra banda cal tenir presents una sèrie de consideracions:

  • Tots el sondejos són fruit d’un treball de camp presencial. És a dir, el mode d’administració de les enquestes ha estat personal domiciliari, llevat dels sondejos de 2003 i 2004 que es van administrar a través de trucades telefòniques.
  • El grau de fiabilitat i exactitud de la informació obtinguda a partir de les dades per elaboració pròpia de la persona usuària és de la seva responsabilitat exclusiva.

Amb l’objectiu de promoure la difusió de la base de dades integrada us demanem que la citeu sempre que la feu servir de la següent manera:

Institut de Ciències Polítiques i Socials. 2024.  Sondeig d’Opinió Catalunya. Base de dades integrada 1991-2023. Extreta de https://www.icps.cat/

A més, i a fi de comptar amb un retorn sobre el seu grau d’utilitat i divulgació us preguem que ens feu arribar una breu referència dels treballs i altres accions que incloguin l’ús de les dades del Sondeig a l’adreça de correu electrònic con.icps@diba.cat.

Aquesta informació ens serà de gran valor per conèixer i avaluar el tipus de l'ús de l’enquesta, no tan sols en termes generals sinó també respecte de variables i temes concrets, per a així continuar treballant en la seva millora.

 

 

© Institut de Ciències
Polítiques i Socials

Mallorca, 244, pral. 08008 Barcelona
Tel. 934871076
a/e: con.icps@diba.cat

És un consorci de:

diba.cat
uab.cat
Tornar amunt
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de Cookies".