QUI SóM
QUI SóM
QUI SóM
L'institut

L'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS) va ser creat el 8 de novembre de 1988 per la Diputació de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona sota la forma jurídica de consorci. L'ICPS és formalment un institut adscrit a la Universitat Autònoma de Barcelona, mitjançant el Decret de la Generalitat de Catalunya número 177/1992, de 4 d’agost, publicat al DOGC de data 09.09.1992.

L'ICPS està regit per un Consell de Govern integrat per la presidència, la vicepresidència i fins a set vocals designats per les dues institucions fundadores. L'òrgan permanent del Consell de Govern és la Comissió Executiva. El Director acadèmic és elegit pel Consell de Govern. Des de la seva creació fins l'any 2000 en fou Director el professor Isidre Molas. Des de desembre de 2004 i fins desembre de 2016, l'ICPS fou dirigit pel professor Joan Marcet. Des de maig de 2017 i fins a juliol de 2020, l'ICPS fou dirigit per professor Joan Lluís Pérez Francesch. En el Consell de Govern de data 16/7/2020 ha estat designat el professor Gabriel Colomé García com a Director acadèmic i de recerca. 

El propòsit de l'ICPS és fomentar la recerca en Ciència Política i, en general, en les ciències socials a Catalunya, dedicant atenció especial a la formació de joves investigadors i a la promoció de les relacions entre els politòlegs catalans i els d'arreu del món, facilitant l'estada de professors i investigadors catalans en centres i universitats estrangers i la de docents i estudiosos entre nosaltres. Les activitats de l'ICPS s'inclouen, en síntesi, en tres apartats: recerca, docència i publicacions.

L'Institut compta amb una Comissió Acadèmica com a òrgan assessor encarregat de formular propostes i projectes, i d'informar sobre les diverses activitats que s'hi duen a terme.

L'ICPS posa a l'abast de la comunitat científica diverses línies d'actuació i de difusió dels seus treballs, workshops, simposis, seminaris, cursos, i sondeigs electorals que, a través de la publicació de llibres i working papers, poden consultar-se en aquest mateix web.

Ha patrocinat i patrocina recerques que abasten temes tan rellevants com els partits polítics catalans, els estudis electorals, la política en el món local, el suport dels ciutadans als governs, les transicions polítiques a l'Amèrica Central o la valoració del rendiment de les Comunitats Autònomes.

Estatuts vigents del Consorci ICPS

 

 

© Institut de Ciències
Polítiques i Socials

Mallorca, 244, pral. 08008 Barcelona
Tel. 934871076
a/e: con.icps@diba.cat

És un consorci de:

diba.cat
uab.cat
Tornar amunt
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de Cookies".