Recerca
 
Recerca
Línies de treball / Populismes

La voluntat d’aprofundir i difondre el coneixement sobre les realitats polítiques del país ha portat a l’ICPS a articular, durant l’any 2022, un nou espai de debat i discussió a l’entorn del populisme. L’emergència d’aquesta nova força política i la seva presència i arrelament a Catalunya han posat de manifest la pertinència de fer-ne un seguiment acurat i que sigui objecte d’anàlisi per part la institució.

El populisme ha estat la resposta a la crisi de representació que han patit i encara pateixen les democràcies. Una resposta que es basa en l’apel·lació directa al poble, entès com a única entitat amb poder real i legítim de decisió sobre els afers polítics, el que equival a una proposta sino d’aniquilació, com a mínim sí d’arraconament dels partits polítics i de les institucions i agents intermedis.

La nova línia de treball sobre popuilismes que enceta l’ICPS s’ha  desenvolupat a partir del 2022 en dues activitats principals: la creació de l’Observatori del Populisme i el llançament d’un conjunt de seminaris i debats sobre populisme.

Consulteu el contingut d'altres edicions.

 

 

© Institut de Ciències
Polítiques i Socials

Mallorca, 244, pral. 08008 Barcelona
Tel. 934871076
a/e: con.icps@diba.cat

És un consorci de:

diba.cat
uab.cat
Tornar amunt
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerem que n’accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra "Política de Cookies".